header3.jpg

Aktuális e-AKG tájékoztató (2011/15.)

PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Dr. Tar Ferenc   
2011. szeptember 08. csütörtök, 07:17

 

Tisztelt Ügyfeleink!



Az alábbiakban néhány fontos információt szeretnék Önökkel megosztani az eAKG szoftver egyes funkcióbővüléseivel és használatával kapcsolatosan!
1. Tápanyaggazdálkodási Terv  - TGT  - készítéssel kapcsolatosan pontosítottuk a szoftver által használt fajlagos értékeket szakértői vélemények bevonása alapján, így a kiszámolt eredmények még pontosabbak lesznek. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy a TGT teljesülés státusz megfelelő működése érdekében figyeljenek arra, hogy a trágyázások felvitelekor a kijuttatott tápanyagokat a főnövényre rögzítsék! Másodvetésű növényre nem kell TGT-t készíteni csak a főnövényre, viszont ha évközben táblaváltozás történik (táblaösszevonás vagy megosztás) akkor a létrejövő új táblá(k)ra új TGT-(ke)t kell készíteni!

Másik fontos információ: amennyiben a talajvizsgálati eredményeket mintánként a GN16-os lapon berögzítik, úgy a TGT készítés a továbbiakban számottevően gyorsabb és egyszerűbb lesz, a TGT számítás során a "talajvizsgálati eredmények kiválasztása" gomb alkalmazásával!

2. Módosítottuk az FHT számítás menetét, így olyan esetekben is ahol időközben átadott vagy átvett KET-ek vannak, teljesen pontosan számolja ki a %-okat a szoftver.

3. Kialakítottunk egy új funkciót: a  GN10 (permetezési napló) esetén mostantól lehetésges a napló táblánkénti (növényenkénti) nyomtatása. Ez főleg a gyümölcstermesztők számára lényeges, hogy a leadott gyümölcs mellé tudják csatolni a reá vonatkozó növényvédőszeres kezelések nyilvántartását.

4. Felhívom Mindannyiuk figyelmét, hogyha (másodvetésben) zöldtrágyázást rögzítenek, mindenképpen állítsák be a vonatkozó tábla adatlapján a Táblaváltozás rovatban a másodvetés tényét és paramétereit, mert ha nem teszik meg, akkor a későbbi zöldtrágya aláforgatáshoz kapcsolódó bejelelentéskor nem a megfelelő növény hasznosítási kódja jelenik meg az adatlapon!

5. Ismételten tájékoztatok Mindenkit (aki még nem végezte el...), hogy a korábbi ,a jelenlegi és az esetlegesen a jövő évre már megrendelt licenszek esetén szükséges a licenszek gazdálkodóhoz rendelése (erről korábban már többször adtam tájékozatást). Így tudjuk a ténylegesen megrendelt licenszek esetén a jogszerű használatot biztosítani (kontrollálni). A licenszek hozzárendelését a Gazdálkodó / Gazdálkodó adatok módosítása menüpontban a lap alján lehet megtenni a lenyíló menüben az IGEN státusz kiválasztásával. Ha már nincs rendelkezésre álló licensz, ezt egy hibaüzenettel jelzi a rendszer, egyúttal megjeleníítve a licenszmegrendelési linket is.

6. A Gazdálkodási évek menüpontban található Adatok átvitele funkció esetén kialakítottuk a KET/tábla/állatállomány adatok oda-vissza másolásának lehetőségét (mndhárom gazdálkodási év esetén - 09-10-11) Ezáltan nemcsak a soron következő évre lehet a szükséges, átemelendő adatokat másolni, hanem pl. új ügyfeleinknek akik csak a 2010 es v 2011-es évre vettek licenszet a korábbi év(ek)re a KETeket, táblákat átmásolni a Földhasználati tervek helyes kiszámítása érdekében!

7. Felhívom azon Kedves Ügyfeleink figyelmét akik még nem rendelték meg 2011/12-es gazdálkodási évre vonatkozó licenszeiket, hogy a megrendelést 2011. szept. 15. kedvezményesen, a tavalyi árakon tehetik meg, díjemelés csak szept. 15 után lesz! Nagyon fonos, hogy a megredeléskor a korábban megadott emaicímet (ami a felhasználóazonosító is egyben) adják mert, mert csak ebben az esetben kapcsolódnak össze a korábbi adatok a most megrendelésre kerülő licensszel!

8. Tájékoztatom érintett Ügyfeleinket, hogy az elektronikus nitrát jelentés készítő modul használatának megrendelése holnaptól elérhető lesz a BAL MENÜben, a tavalyival azonos módon és változatlan áron (6000 Ft + ÁFA).

9. Végezetül tájékoztatom Kedves Mindnyájukat, hogy az idei összes eAKG tájékoztatót napokon belül kirakom az akg-info portál Hírek rovatába, így az esetleges elmulasztott, korábbi információk ott megtalálhatók lesznek, valamint a hónap végén, a jelenleg élő funkciók figyelembevételével egy teljesen friss szoftver használati útmutatót készítek el, mely a szoftver kezelőfelületén és a Portálon egyaránt elérhető lesz!

üdvözlettel,


Dr. Tar Ferenc

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 08. csütörtök, 08:03